caidan

18 november, 2018

Gospel muziek ‘Alleen als God geschapen vlees wordt, kan de mens Zijn vertrouweling worden’

Gospel muziek ‘Alleen als God geschapen vlees wordt, kan de mens Zijn vertrouweling worden’

I Alleen wanneer God Zich voor een stuk vernedert, door vlees te worden en onder mensen te leven, dan kan de mens, Zijn vertrouweling worden, worden zij Z'n beste vriend. Hoe kan de mens ooit Gods vertrouweling worden als God Geest is, verheven en moeilijk te doorgronden? Alleen als God geschapen vlees wordt, zoals de mens, kan de mens Zijn wil begrijpen en door Hem gewonnen worden.

II God spreekt en werkt in het vlees, deelt met de mens vreugde, verdriet en tegenspoed, door in hun wereld te leven, hen te beschermen en te leiden, door hen te zuiveren om Zijn zegen en redding te verkrijgen. Hoe kan de mens ooit Gods vertrouweling worden als God Geest is, verheven en moeilijk te doorgronden? Alleen als God geschapen vlees wordt, zoals de mens, kan de mens Zijn wil begrijpen en door Hem gewonnen worden.
III Hierdoor kan de mens Gods wil waarlijk begrijpen wordt hij Zijn vertrouweling; alleen dit is wezenlijk. Als God noch zichtbaar en ontastbaar was voor de mens, hoe werd hij Zijn vertrouweling? Is dit niet zinloos? Hoe kan de mens ooit Gods vertrouweling worden als God Geest is, verheven en moeilijk te doorgronden? Alleen als God geschapen vlees wordt, zoals de mens, kan de mens Zijn wil begrijpen en door Hem gewonnen worden. Alleen wanneer God wordt van vlees, kan de mens Zijn vertrouweling zijn. uit 'Volg het Lam en zing een nieuw lied'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten