caidan

14 augustus, 2018

3. De oorsprong en ontwikkeling van De Kerk van Almachtige God

In het Tijdperk van Genade beloofde de Heer Jezus aan Zijn volgelingen: “Wanneer ik een plaats voor jullie gereedgemaakt heb, kom ik terug. Dan zal ik jullie met me meenemen, en dan zullen jullie zijn waar ik ben” (Joh 14:3). En profeteerde: “Want zoals een bliksemschicht vanuit het oosten weerlicht tot in het westen, zo zal ook de ​Mensenzoon​ komen” (Mat 24:27). Zoals door Hemzelf is beloofd en voorspeld, is God in de laatste dagen opnieuw vleesgeworden en afgedaald naar het Oosten van de wereld - China - om met het woord het oordeels-, tuchtigings-, overwinnings- en reddingswerk uit te voeren op het fundament van het verlossende werk van de Heer Jezus. Hiermee zijn de profetieën van de Bijbel dat: “Dat oordeel begint bij Gods eigen mensen” en “Wie oren heeft, moet horen wat de Geest tegen de ​gemeenten​ zegt.” ook in vervulling gegaan. Gods werk van de laatste dagen heeft het Tijdperk van Genade afgesloten en het Tijdperk van het Koninkrijk ingeluid. Toen het evangelie van het koninkrijk van Almachtige God zich snel over het vasteland van China verspreidde, kwam De Kerk van Almachtige God tot stand. Zoals feitelijk is vastgesteld, kwam De Kerk van Almachtige God geheel tot stand door Gods werk van de laatste dagen en is niet gesticht door een mens. Dit komt omdat het uitverkoren volk van De Kerk van Almachtige God bidt in de naam van Almachtige God, gehoorzaam is aan Zijn werk en alle waarheden aanvaardt die door Hem worden uitgedrukt. Zodoende is het duidelijk dat deze uitverkorenen in Christus geloven die in de laatste dagen is geïncarneerd, de praktische God die de Geest is die is in het vlees tot uiting is gekomen, en dat ze niet geloven in een mens. Ogenschijnlijk is Almachtige God niets meer dan een gewone Zoon van een mens, maar in wezen is Hij de belichaming van Gods Geest en is Hij de waarheid, de weg en het leven. Zijn werk en woord zijn de directe uiting van de Geest van God en de verschijning van God in persoon. Daarom is Hij de praktische God die vleesgeworden is.

In 1991 begon Almachtige God, Christus van de laatste dagen, Zijn bediening in China officieel uit te voeren. Hij heeft toen miljoenen woorden uitgedrukt en is begonnen met het werk van het oordeel van de grote witte troon in de laatste dagen. Net zoals Almachtige God zegt:“Het werk van oordeel is Gods eigen werk, dus moet het vanzelfsprekend door God Zelf gedaan worden; het kan niet in Zijn plaats door de mens gedaan worden. Omdat oordeel het overwinnen van het menselijk ras is door middel van de waarheid, staat het vast dat God nog steeds verschijnt als het vleesgeworden beeld om dit werk onder de mensheid te doen. Dat wil zeggen, in de laatste dagen zal Christus de waarheid gebruiken om de mensen overal op aarde te onderwijzen en alle waarheden aan hen bekend te maken. Dit is Gods werk van oordeel” (‘Christus doet het werk van oordeel met de waarheid’ in Het Woord verschijnt in het vlees). “In de laatste dagen voert God het werk van het woord uit, en die woorden zijn de woorden van de Heilige Geest, want God is de Heilige Geest en kan ook vlees worden. Daarom zijn de woorden van de Heilige Geest zoals die in het verleden zijn gesproken de woorden van de vleesgeworden God van vandaag. Er zijn veel absurde mensen die geloven dat de woorden van de Heilige Geest uit de hemelen zouden moeten neerdalen tot de oren van de mens. Wie zo denkt kent het werk van God niet. In werkelijkheid zijn de uitspraken van de Heilige Geest de uitspraken van de vleesgeworden God. De Heilige Geest kan niet rechtstreeks tot de mens spreken, en Jehova sprak niet rechtstreeks tot de mensen, zelfs niet in het Tijdperk van de Wet. Zou het niet nog veel onwaarschijnlijker zijn dat Hij dat in dit hedendaagse tijdperk wel zou doen? God moet vlees worden om uitspraken te doen om Zijn werk uit te voeren, anders kan Zijn werk het doel niet bereiken” (‘Hoe kan een mens met een vastomlijnd opvattingen over God de openbaring van God ontvangen?’ in Het Woord verschijnt in het vlees).

 Vanwege de verschijning en uitspraken van Christus van de laatste dagen zijn steeds meer mensen die hongeren en dorsten naar de waarheid, overwonnen en gezuiverd door het woord van Almachtige God en hebben zij in Gods oordeel en tuchtiging de verschijning van God en de wederkomst van de Verlosser gezien.

De Kerk van Almachtige God kwam tot stand vanwege de verschijning en het werk van Almachtige God - de wedergekomen Heer Jezus - Christus van de laatste dagen en zij werd onderworpen aan Zijn rechtvaardige oordeel en tuchtiging. De kerk bestaat uit allen die het werk van de laatste dagen van Almachtige God oprecht aanvaarden en overwonnen en verlost zijn door Gods woord. Ze is geheel gesticht door Almachtige God zelf en ze wordt persoonlijk geleid en geweid door Hem en ze is geenszins door een mens gesticht. Dit is een feit dat erkend wordt door alle uitverkorenen van De Kerk van Almachtige God. Wie wordt gebruikt door de vleesgeworden God is door God voorbestemd en persoonlijk aangewezen en God heeft van diegene getuigd, net zoals Jezus zelf de twaalf apostelen koos en aanwees. Degenen die door God worden gebruikt, kunnen slechts meewerken aan Zijn werk en zij kunnen niet Gods werk in Zijn plaats doen. De kerk is niet gesticht door hen die door God worden gebruikt, en de uitverkorenen geloven niet in hen of volgen hen niet. De kerken van het Tijdperk van Genade werden niet gesticht door Paulus en andere apostelen, maar kwamen voort uit het werk van de Heer Jezus en werden door de Heer Jezus Zelf gesticht. Zo werd De Kerk van Almachtige God in de laatste dagen niet gesticht door de mens die door God gebruikt wordt, maar kwam deze voort uit het werk van Almachtige God. De mens die door God wordt gebruikt, bewatert, voedt en leidt de kerken en vervult zo zijn plicht. Hoewel Gods uitverkorenen worden geleid, bewatert en gevoed door de mens die door God wordt gebruikt, geloven ze in en volgen ze niemand anders dan Almachtige God, en aanvaarden en gehoorzamen Zijn woorden en werk. Dit is een feit wat niemand kan ontkennen. Vanwege de verschijning en het werk van de vleesgeworden God hebben veel ware gelovigen in de Heer in elke religieuze gezindte en denominatie uiteindelijk de stem van God gehoord. Zij hebben gezien dat de Heer Jezus al is gekomen en het oordeelswerk in de laatste dagen heeft uitgevoerd en zij hebben allen bevestigd dat Almachtige God de wedergekomen Heer Jezus is. Daarom hebben zij Zijn werk van de laatste dagen aanvaard. Allen die gewonnen zijn door het woord van Almachtige God worden onderworpen aan Zijn naam. Daarom bidden alle uitverkorenen van De Kerk van Almachtige God tot Almachtige God en volgen, gehoorzamen en aanbidden zij Hem. Door de ervaring met Gods oordeels- en tuchtigingswerk hebben de uitverkorenen in China Zijn rechtvaardige gezindheid leren waarderen en hebben zij Zijn majesteit en toorn gezien. Zo zijn zij volledig gewonnen door Gods woord en zijn zij neergevallen voor Almachtige God. Zij zijn bereid het oordeel en de tuchtiging van Gods woord te gehoorzamen en te aanvaarden. Daarom hebben zij Gods verlossing verkregen...

Sommige bijbelteksten zijn ontleend aan de Nieuwe Bijbelvertaling © 2004/2007 Nederlands Bijbelgenootschap. www.debijbel.nl

uit ‘De Kerk van Almachtige God’


Geen opmerkingen:

Een reactie posten